muhsin yazicioglu geberdi öldü - katliamcı köpek yazıcıoğlu bbp alperen ocakları ülkücü mit ( Maraş katliamı resimleri )

Maraş dağları katliamın hesabını sordu
Duygusal olmayın bu adam mide kurdu

Bu beyit sadece 3 saniyemizi aldı. Muhsin Yazıcıoğlu'na üzülüyorsunuz bize kızıyorsunuz gelin şu Muhsin köpeğini yakından inceleyelim.
Ülkücü Kuruluşlar Davası'nda yargılandı.5,5 yılı hücrede olmak üzere 7,5 yıl Mamak Cezaevi'nde kalan Yazıcıoğlu, bu davadan herhangi bir ceza almadı. Burada "Üşüyorum" adlı bir şiir yazmıştı.
KANSIZ KÖPEK
Yazıcıoğlu, 1978'de faaliyete geçen Ülkücü Gençlik Derneği'nin kurucu Genel Başkanı iken Bahçelievler ve Maraş katliamı yaşandı. Yazıcıoğlu bu olaylarla ilgisi olduğu suçlamalarını yalanladı. Yok birde Ben yaptım diyecekti.
1954 yılında Şarkışla'nın Elmalı köyünde doğan Yazıcıoğlu, ilk ve orta öğrenimini Şarkışla'da, üniversite eğitimini Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde yaptı. 1968'de cemiyetçilik çalışmalarına başlayan, Şarkışla'da Genç Ülkücüler Hareketi'ne katılan, üniversite eğitimi için 1972'de Ankara'ya geldikten sonra da, Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nde görev yapmaya başlayan Yazıcıoğlu, sırasıyla; Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı ve Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı'nda bulundu. Yazıcıoğlu, 1978'de faaliyete geçen Ülkücü Gençlik Derneği' nin de kurucu Genel Başkanı oldu.
***
Tarihe dikkat edelim
1978 Kahramanmaraş Olayları, 19 Aralık ile 26 Aralık 1978'de Kahramanmaraş'ta meydana gelen Cumhuriyet tarihinin en önemli katliamlarından biri olarak anılmaktadır. Olaylar alevi ve sünni inançlı vatandaşlar arasında yaşanmıştır ve 12 Eylül Darbesine gerekçe olarak kullanılan ya da hazırlanan olaylardan biri olarak kabul edilmektedir.

Siyasal nedenlerle körüklenen Alevi-Sünni ayrılığının Kahramanmaraş'ta gerginliği tırmandığı bir dönemde, 19 Aralık'ta kentteki Çiçek Sineması'na, o dönemin ender milliyetçi filimlerinden biri olan, Cüneyt Arkın’ın başrol oynadığı Güneş Ne Zaman Doğacak isimli filmin gösteriminde, saat 21:00'de Ökkeş Kenger adlı ülkücü bir gencin patlayıcı madde atması, olayların başlangıcıdır.[1] Bombalama eyleminin sol görüşlü kişiler tarafında yapıldığını ileri süren kalabalık sağcı bir grup ile Türkoğlu ilçesinden gelen bir grup ülkücü Kanımız Aksa da Zafer İslam’ın ve Müslüman Türkiye sloganlarıyla seyirci kitlesini coşturarak Cumhuriyet Halk Partisi il merkezine, PTT ve Tüm Öğretmenler Birleşme ve Dayanışma Derneği binalarına saldırdı. Bombanın patlamasından hemen sonra, Ülkücü Gençlik Derneği Kahramanmaraş şube başkanı Mehmet Leblebici ve ikinci başkan Mustafa Kanlıdere'nin talimatları ile bombayı attığı iddia edilen Ökkeş Kenger Ankara'ya Ülkücü Gençlik Derneğine telefon ederek yardım talebinde bulundu.Olayın bir numaralı sanığı Ökkeş Kenger yargılanıp berat etmiş. Soyadını Şendiller olarak değiştirmiş, daha sonra XIX.Dönem Kahramanmaraş milletvekili seçilmiştir.
22 Aralık gecesi sağcı gruplar Sünni mahallelerinde Alevilerin ertesi gün silahlı saldırı yapacağını anlatarak, bu kitlesel biçimde silahlanılmasını sağladılar. Ve nitekim 23 Aralık'ta Kahramanmaraş'taki olaylar karşılıklı çatışmasına dönmüştür.

24 Aralık'ta saldırıların polis kuvvetlerine yönelmesi üzerine, polis ile halk arasında çatışmayı önlemek amacı ile kentteki bütün polisler görev dışı bırakıldı. Bu koşullarda, ükücülerin tahrik ettiği kalabalık, bölgede yaşayan alevilere saldırmaya başlamıştır, . Günlerce süren saldırıları önlemek amacı ile Kayseri ve Gaziantep'ten askeri birlikler gönderildi.


Yazıcıoğlu başı çekmeye devam ediyor. Devam ediyoruz...1978'de Balgat Katliamı sanıklarından Abdullah Çatlı ve Mustafa Pehlivanoğlu yakalanınca, "Ankara'ya geldiklerinden bir saat kadar sonra şubeye telefon açarak, Bu size son ihtarım. Abdullah Çatlı’yı bırakmazsanız Ankara'nın 150 yerinde bomba patlatacağız diyerek emniyeti tehdit etmiştir. Bu ihbardan hemen sonra Demirtepe köprüsüne bomba konulmuş ve bomba patlamadan polis tarafından etkisiz hale getirilmiştir, bu olayın failleri hala meçhuldur.

KUSURSUZ SON
Dağlardan Hesap Sorulmaz Hesap Verilir
S.ker Mi S.kmez Mi Bilmem

25 Mart 2009 tarihinde, Kahramanmaraş mitinginden Yozgat-Yerköy mitingine hareket etmek üzere içinde bulunduğu helikopter bilinmeyen bir sebepten dolayı düştü.
*BBX

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Liderimizi bu yönde suçlayan ve bu halde yayım yapan şerefsizlerin anasını avradini yedi çeddini sikeyim orospular çocuklari

Unknown dedi ki...

Liderimizi bu yönde suçlayan ve bu halde yayım yapan şerefsizlerin anasını avradini yedi çeddini sikeyim orospular çocuklari

Unknown dedi ki...

Bir olayı bilmeden saçma sapan konuşma yapan bu kitapsız allahsız şerefsiz seni enkisa zamanda bulduracagim oyazilari tektek sana iyade edecegim allah şahidim olsun ki sana bu dünyayı dar edeceğim eyer sende biraz yürek varsa adresini yazıp yolarsin bana yada beni bu numaradan ararsın 05366787680 ben Ümraniye'büyük birlik partisi gençlik kolları başkaniyim

Tunahan ÇATAL dedi ki...

Muhsin başkanın değerini sizin gibi itler anlamaz. Şerefi namusu sonsuz olan birini şerefsizler namussuzlarin anlayamayacağini biliyorduk zaten biz Atatürk' de seviyoruz Muhsin YYazıcıoğlu'nu da ama bize fasisy diyenlerin kendileri faşistlik yapıp değerlerimize saygısızlık yapmış. Yüce Türk Milleti kimin köpek olduğunu iyi biliyor. Alperen Ocakları

Yorum Gönder